Стрілянина та вибух у Керчі: Росляков міг виготовити вибухівку зі снарядів часів Другої світової

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Стрілянина та вибух у Керчі: Росляков міг виготовити вибухівку зі снарядів часів Другої світової

Владислав Росляков міг виготовити саморобні вибухові пристрої, які він використовував при нападі на Керченський політехнічний коледж, зі снарядів часів Другої світової війни, пишуть «РИА Новости».

«Відпрацьовується версія кустарного виробництва СВП на основі тротилу, видобутого зі снарядів часів війни», — стверджує представник екстрених служб Криму.

За його словами, у Керчі залишилася велика кількість боєприпасів з часів війни, і періодично «чорні копачі» дістають їх із землі. Є кустарні технології вилучення вибухової речовини, тротилу, з цих снарядів, але для цього потрібні спеціальні знання, вміння та досвід роботи.

За словами джерела «Інтерфаксу», Росляков «добре знав хімію» і, «імовірно, сам виготовив вибухові речовини на основі аміачної селітри». Під час нападу він використовував саморобні гранати та мисливську рушницю, які купив по ліцензії. При обшуку вдома у стрілка заборонених речовин не виявили. Він також був членом страйкбольної команди.

17 жовтня Росляков влаштував вибух і відкрив стрілянину з рушниці у коледжі, після чого скоїв суїцид. Загинув 21 чоловік, разом із самим Росляков, поранено понад 40 осіб. У пʼятницю, 19 жовтня, у Керчі попрощалися з 17 людьми, які загинули під час нападу.