Російське судно «Норд» передали Нацагентству з управління активами. Його дорого утримувати

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Російське судно «Норд» передали Нацагентству з управління активами. Його дорого утримувати

facebook.com

Прокуратура Автономної республіки Крим передала Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), арештоване судно «Норд». Про це йдеться у повідомленні прокуратури.

Херсонський міський суд вирішив, що це судно, як речовий доказ, треба передати в управління агентству, щоб зберегти бюджетні кошти, що витрачають на його утримання в порту «Бердянськ».

Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня. На ньому знаходилося десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітану судна Володимиру Горбенку висунули звинувачення у кримінальних справах про порушення порядку вʼїзду та виїзду з окупованої території і незаконну ловлю риби.

Моряки кілька разів намагалися виїхати з України за російськими паспортами, але вдалося це лише двом. Проти решти через це відкрили адміністративне провадження. Але в серпні Соломʼянський районний суд Києва закрив цю справу.