Прокуратура розглядає чотири версії катастрофи СУ-27. Серед них неякісне паливо і несправність

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Прокуратура розглядає чотири версії катастрофи СУ-27. Серед них неякісне паливо і несправність

Гонтар Володимир / УНІАН

Прокуратура відпрацьовує чотири основні версії катастрофи винищувача Су-27УБ (навчально-бойовий) під час міжнародних навчань «Чисте небо-2018», повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Зараз відпрацьовують чотири основні версії: людський фактор при виконанні польоту, технічна несправність літака, можлива заправка літака неякісним паливом або погодні умови, які призвели до катастрофи», — повідомив він.

За словами Матіоса, у липні літак пройшов капітальний ремонт і повну модернізацію. «З моменту проведення ремонту він налітав близько 20 годин. А його ресурс за всіма державними технічними експертизам був продовжений ще на 12 років», — зазначив прокурор.

Він додав, що триває відновлення «чорного ящика» винищувача.

Літак розбився 16 жовтня близько 17:00, у полі неподалік від сіл Уланів і Пагурці, між містами Бердичів і Хмільник Вінницької області. Два льотчики — українець, полковник Іван Петренко і американець, підполковник Сет Нерінг, які були на борту, загинули.

Багатонаціональні навчання «Чисте небо-2018» завершилися в пʼятницю, 19 жовтня. У навчаннях взяли участь близько 700 представників з 9 країн: Бельгії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії, Великої Британії, США та України.