Посольство України в США: Невідомі готували провокацію від імені посла Чалого

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Посольство України в США: Невідомі готували провокацію від імені посла Чалого

Палінчак Михайло / УНІАН

Невідомі готували провокацію від імені посла України в США Валерія Чалого. Про це посольство України в США повідомило на своїй сторінці в Facebook.

«Стало відомо, що від імені Посла України в США Валерія Чалого надходили «запити» до губернаторам США про проведення телефонних бесід з послом або вищим керівництвом України. Не виключено, що відповідні матеріали підставних розмов зʼявляться в інформаційному просторі та будуть використані для провокацій», — йдеться в повідомленні.

Дипмісія просить колег перевіряти всю отриману інформацію. Також представники посольства просять тримати звʼязок бепосередньо з ними для підтвердження всіх даних.

15 жовтня Державний департамент США помилково розіслав запрошення на вечірку з котами в піжамах. В електронних листах, які розіслали минулого тижня, були заголовки зі словом «Зустріч» і супроводжувалися фото кішки в синьому костюмі з тарілкою печива і підписом «котяча піжамна вечірка».

Нагадаємо, Росія проводить приховану кампанію в соцмережах, намагаючись дезінформувати та маніпулювати британською молоддю. Російські «тролі» створюють фейкові акаунти в Twitter, Youtube, Instagram і Tumblr. Фахівці вважають, що дії «тролів» координує так зване Агентство інтернет-досліджень з Санкт-Петербурга, яке повʼязують із бізнесменом Євгеном Пригожиним.