Матіос: Перед вибухами в Ічні біля складів ходили невідомі чоловіки в камуфляжі та щось шукали

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Матіос: Перед вибухами в Ічні біля складів ходили невідомі чоловіки в камуфляжі та щось шукали

«Бабель»

За чотири дні до вибухів на складах в Ічні, що в Чернігівській області, помітили двох чоловіків у камуфляжі. Про це розповів Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Я можу це вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі достовірно встановлено, що четвертого числа, тобто за чотири дні до вибухів, за 50—70 метрів від технічної території, де були арсенали, виявили двоє чоловіків у камуфляжній формі, які в нічний час, о 2:00, пересувалися по периметру», — розповів військовий прокурор.

Матіос припускає, що чоловіки могли шукати так звану закладку з наркотиками, яку ховають драгдилери. «Швидше за все, це була закладка», — припустив Матіос. Наряд, піднятий за тривогою, чоловіків тоді не затримав. На складах посилили охорону.

У ніч на 9 жовтня поблизу Ічні (Чернігівська область) почалась пожежа на 6-му військовому арсеналі. Вогонь охопив близько його третини, почали вибухати боєприпаси. До вечора вівторка вдалося локалізувати 35% пожежі, її почали гасити за периметром. У ліквідації вогню і рятувальних роботах беруть участь 500 чоловік і 90 одиниць спеціальної техніки.

СБУ розглядає три версії того, як почалися вибухи на арсеналі: диверсія, навмисний підпал, аби приховати недолік боєприпасів, і порушення правил пожежної безпеки.