Трамп сказав, що інформація про загибель Хашоггі «заслуговує на довіру», проте вважає інцидент неприйнятним

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Трамп сказав, що інформація про загибель Хашоггі «заслуговує на довіру», проте вважає інцидент неприйнятним

NATO / Flickr

Президент США Дональд Трамп сказав, що підтвердження Саудівською Аравією загибелі журналіста Джамаля Хашоггі заслуговує довіри. Про це він заявив під час круглого столу в Арізоні, пише Reuters.

«Я вважаю, що це хороший перший крок, це великий крок», — заявив президент США і похвалив владу Саудівської Аравії за швидке розслідування. Разом з тим Трамп вважає загибель журналіста неприйнятною, але відмовлятися від постачання озброєння Ер-Ріяду він поки не має наміру.

Саудівська Аравія сьогодні вночі підтвердила загибель Хашоггі, але поки не надала жодних доказів. За версією генерального прокурора Саудівської Аравії шейха Сауд аль-Мохеба, журналіста вбили під час бійки в посольстві. «Дискусія, що мала місце між ним та особами, з якими він зустрічався під час перебування в консульстві Королівства в Стамбулі, призвели до сварки та бійки, внаслідок якої він помер», — сказав прокурор. Це пояснення розходиться з іншими версіями смерті журналіста.

Прокурор також повідомив, що вже заарештували 18 громадян у звʼязку зі смертю колумніста The Washington Post. Саудівський король Салман також звільнив пʼятьох чиновників за інцидент, що викликав міжнародний протест та порушення відносин країн Близького Сходу з Заходом.