У марші УПА в Києві брав участь італієць з партії CasaPound, яка підтримує політику Путіна

Дата:
У марші УПА в Києві брав участь італієць з партії CasaPound, яка підтримує політику Путіна

У марші на честь 76-ї річниці УПА, що відбувся в Києві 14 жовтня, взяв участь італійський журналіст і член неофашистською партії CasaPound Альберто Палладіно, який підтримує звʼязки з «ЛНР».

Як спікер від CasaPound Палладіно виступав на Другій панʼєвропейській конференції в Києві, організованій після маршу УПА рухом «Реконкіста».

Як кажуть у «Реконкісті», CasaPound розділилася щодо питання російської агресії. Деякі її члени підтримали Україну, у тому числі й Палладіно. Проте це не завадило йому поїхати в «ЛНР».

У 2015 році він потрапив на окуповану частину Луганщини та взяв інтервʼю в італійського найманця Андреа Палмері, який воював на боці бойовиків «ЛНР». Палмері брав участь у боях під Дебальцевим, а зараз живе в окупованому Луганську і є координатором «Італійського центру в ЛНР».

«Це було так: Палладіно спілкувався з ватажком бойовиків і побачив у нього на пальці перстень із зображенням блискавок SS. «Той почав демонстративно ним гратись, чекаючи реакції. Якщо Альберто скаже: «Вау, який гарний перстень», то видасть свої неонацистські симпатії. Альберто був спокійним. Тоді ватажок не витримав і сам запитав: «Як тобі мій перстень?» Потім сказав, що вони не довіряють Альберто, і його відвели в підвал. Там залякували і говорили, що якщо збрехав — йому торба. А ще показали трофеї: обірвані українські шеврони, прапори. Показали і відпустили», — розповідають в «Реконкісті».

Детальніше про націоналістів, які приїхали до Києва з Італії та Німеччини на марш УПА, в матеріалі «Частина гостей повʼязані з Путіним і «ЛНР», але організатори хочуть їх перевиховати».