Померла президент модного будинку Salvatore Ferragamo. Їй було 96 років

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Померла президент модного будинку Salvatore Ferragamo. Їй було 96 років

Facebook / Salvatore Ferragamo

У Флоренції на 97-му році життя померла Ванда Феррагамо, вдова засновника та почесний президент італійського модного будинку Salvatore Ferragamo. Про це повідомляє Corriere Fiorentino.

Вона не дожила двох місяців до свого дня народження — 18 грудня. Останній місяць жінка провела у своєму кабінеті в Palazzo Spini Feroni. Ванда Феррагамо пішла з життя в своєму будинку в Фьезоле, в оточенні всієї родини.

Ванда Феррагамо стала головою Salvatore Ferragamo в 1960 році, відразу після смерті чоловіка. За час її правління компанія стала будинком мод, створила свій бренд, розширила асортимент і почала випускати не тільки взуття ручної роботи, але й одяг, сумки, сонцезахисні окуляри, парфуми та шовкові хустки.

Вона активно відстоювала права жінок і вимагала рівних умов та оплати праці у своїй компанії для всіх. Також Ванда Феррагамо була матірʼю шістьох дітей і бабусею 70 онуків.

Сальваторе Феррагамо створив свою взуттєву компанію в 1927 році після того, як повернувся в Італію з Голлівуду. Його головним винаходом вважають квадратний каблук для жіночого взуття. На його створення майстра надихнула Мерилін Монро, яка стала першою власницею таких чобітків.