«Безголовий курячий монстр». У Тихому океані вперше зняли на камеру глибоководний огірок

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Безголовий курячий монстр». У Тихому океані вперше зняли на камеру глибоководний огірок

National Oceanic and Atmospheric Administration

Глибоководного огірка, відомого як «безголовий курячий монстр», уперше вдалося зняти камерою за спеціальною технологією, розробленою австралійськими дослідниками, повідомляє The Guardian.

Істоту зняли в східній Антарктиді, і це стало першим випадком, коли там помітили цей вид голотурії (морського огірка).

«Деякі кадри, які ми отримуємо з камер, перехоплюють подих — у тому числі краєвиди, яких ми ніколи не бачили в цій частині світу», — сказав керівник програми Австралійського антарктичного відділу доктор Дірк Велсфорд. Науковий підрозділ виклав відео у своєму Twitter. До цього появу глибоководного огірка, він же Enypniastes Eximia, фіксували тільки Мексиканській затоці.

Дані, зібрані з камер, представлені на щорічній сесії Комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики, яка розпочнеться в Хобарті 22 жовтня. Комісар Австралії з цієї зустрічі Джилліан Слокум наполягатиме на створенні нової підохоронної території в східній частині Антарктики.

«Південний океан є домом для неймовірного розмаїття морського життя, у тому числі комерційно затребуваних видів, вилов яких необхідно ретельно контролювати для майбутніх поколінь», — зазначив комісар.

Наприкінці вересня новозеландець Кайл Муліндер потрапив у кумедну ситуацію під час плавання каяком уздовж східного узбережжя Кайкоура (місто на східному узбережжі Південного острова Нової Зеландії). Чоловік отримав в обличчя восьминогом, якого запустив у нього тюлень, пропливаючи неподалік від човна.