Електробус зі швидкістю 241 км/год. Маск готується відкрити перший підземный тунель під Лос-Анджелесом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Керівник SpaceX і Tesla Ілон Маск написав у Twitter, що перший підземний тунель під Лос-Анджелесом «практично готовий до експлуатації».

Тунель повинні відкрити 10 грудня. Його будує компанія The Boring Company, яку Маск заснував у грудні 2016 року. За задумом винахідника, підземні тунелі стануть альтернативою наземному громадському транспорту і позбавлять місто від пробок.

Підземний тунель почали будувати в січні 2017 року, для цього використовувалася спеціально створена машина для буріння «Нанні». За словами Маска, її діаметр — 7,9 м, довжина — 121,9 м, вага — 1200 т.

У червні 2018 року компанія закінчила будівництво ділянки тунелю протяжністю 4,3 км. Пасажири будуть пересуватися по тунелю на швидкісному электробусі, швидкість пересування складе 241 км/год.

На початку місяця компанія Hyperloop Transportation Technologies Inc. представила свою першу повномасштабну пасажирську капсулу . Її довжина — 32 метри, а вага складає 5 тонн. Капсулу планують перевезти до Тулузи (Франція) для додаткового конструювання. Після цього її будуть використовувати на одному з перших комерційних шляхів каліфорнійського стартапу, відомому як HyperloopTT.