У світі за рік зʼявилося понад 2 млн нових мільйонерів. Топ-5 країн-лідерів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У світі за рік зʼявилося понад 2 млн нових мільйонерів. Топ-5 країн-лідерів

Pepi Stojanovski / Unsplash

У 2018 році кількість мільйонерів у світі сягнула 42,2 млн осіб, йдеться у звіті про світовий добробут Global Wealth Report, який підготував один з найбільших швейцарських фінансових конгломератів Credit Suisse.

Зазначено, що за рік у світі зʼявилося 2,3 млн нових мільйонерів. За 12 місяців у США кількість мільйонерів зросла на 878 тис. осіб — до 17,35 млн. Це близько 40% світового показника зростання кількості мільйонерів.

Після США йде Франція, Німеччина, Велика Британія та Італія. У кожній з цих країн кількість мільйонерів зросла приблизно на 200 тис. Скромніші показники в Китаї (за рік кількість збільшилася на 186 тис.) і Японії (зростання — на 94 тис.).

Global Wealth Report

Наголошується, що кількість мільйонер зменшилася в небагатьох країнах світу. Основна причина — знецінення національної валюти. Така тенденція спостерігається, зокрема, в Туреччині та Бразилії.

Частка найбільш забезпечених людей (з активами понад $100 тис.), становить 9,5% усього населення планети. Вони володіють 84,1% світових багатств у порівнянні з 86% у минулому році.