Двоє співробітників Amnesty International вчинили самогубство через відсутність підтримки на роботі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Двоє співробітників Amnesty International вчинили самогубство через відсутність підтримки на роботі

Jaap Arriens / NurPhoto via Getty Images

Двоє співробітників правозахисної організації Amnesty International наклали на себе руки через відсутність підтримки на роботі з боку керівництва. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на матеріали слідства.

65-річний дослідник Гаетан Муту, який пропрацював у організації понад 30 років, вчинив самогубство 26 травня в офісі Amnesty International у Парижі. У передсмертній записці він поскаржився на сильний тиск на роботі та відсутність підтримки з боку керівництва. За пʼять тижнів після його смерті знайшли метрвою 28-річну стажистку женевського офісу організації Роз Макгрегор. Її родина заявила, що правозахисна група не змогла надати їй достатню підтримку після того, як у жінки через роботу розвинулася «гостра тривожність».

Amnesty International розпочала незалежні розслідування самогубств Муту та Макгрегор. Організація заявила, що повністю співпрацює зі слідством.

У конфіденційних документах з дослідження Amnesty France йдеться, що роботодавці Муту не надавали йому істотної підтримки. За словами колеги дослідника, Муту намагався отримати підтримку в Парижі і вважав, що організація «кинула його напризволяще і маргіналізувала». За місяць до смерті він говорив, що більше не може продовжувати так працювати.

«Він ніколи не скаржився на роботу, ніколи, але завжди — на відсутність підтримки», — цитує видання колегу Муту.

Дослідження Amnesty France виявило, що «зміни в його роботі, робочому навантаженні, зміни в його місці роботи», включно із рівнем складності, «все більше турбували його».

Amnesty International — міжнародна неурядова організація, заснована у Великобританії в 1961 році. Вона привертає увагу до порушень прав людини та виступає за дотримання міжнародних стандартів. За свою роботу Amnesty International отримала Нобелівської премії миру (у 1977 році), а також премію ООН у галузі прав людини (у 1978-му).