Завод «Кримський титан» відновив роботу. Його зупиняли на півтора місяця через викиди хімікатів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Завод «Кримський титан» відновив роботу. Його зупиняли на півтора місяця через викиди хімікатів

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Завод з виробництва діоксиду титану біля Армянська в анексованому Росією Криму («Кримський титан») відновив роботу після аварії, що призвела до викиду хімікатів. Про це повідомляє Росприроднагляд.

«Співробітники Росприроднагляду 20 жовтня 2018 року взяли участь у процедурі початку запуску обладнання заводу «Титанові інвестиції», — йдеться в повідомленні. При запуску устаткування взяли проби викидів, оглянули газоочисні установки та проконтролювали стан повітря в санітарно-захисній зоні заводу.

Завод підготував план дій по ліквідації екологічної шкоди і реконструкції потужностей підприємства, щоб скоротити шкоду навколишньому середовищу.

У кінці серпня, після викидів невідомої речовини на заводі «Кримський титан», жителі Армянська почали масово скаржитися на погане самопочуття та появу схожого на іржу нальоту на деревах, автомобілях, парканах, дахах, металевих виробах і посуді. Через це 9 вересня роботу заводу «Кримський титан» повністю зупинили.

На початку жовтня жителі Армянська знову почали скаржитися на те, що в повітрі зʼявилися хімічні речовини, однак російська влада стверджувала, що в місті все у порядку.