«Росія платить великі гроші за чорний піар». Варфоломій не збирається змінювати рішення про автокефалію УПЦ через позицію РПЦ

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Росія платить великі гроші за чорний піар». Варфоломій не збирається змінювати рішення про автокефалію УПЦ через позицію РПЦ

Лазаренко Микола / УНІАН

Вселенський патріарх Варфоломій не має наміру відступати щодо автокефалії Української православної церкви, не дивлячись на тиск, повідомляє Orthodoxia.info.

«Подобається чи ні нашим російським братам, рано чи пізно вони пристануть на рішення, прийняті Вселенським патріархом, тому що в них немає іншого вибору», — сказав на засіданні міського правління грецької діаспори в Стамбулі.

Він додав, що прекрасно знає про «добре оплачувані статті» і «чорну пропаганду» з боку Росії, яка спрямована проти Вселенського Патріархату. «Бог дав нам два вуха, щоб слухати з усіх сторін», — додав він, посміхаючись.

15 жовтня Синод Російської православної церкви перервав усі звʼязки зі Вселенським патріархатом, оскільки не визнає рішень Константинополя про скасування акту від 1686 року про підпорядкування Київської митрополії Московському патріархату.

Також у РПЦ не визнають зняття анафеми з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної церкви Макарія. За це предстоятель Російської православної церкви Кирило назвав Вселенський патріархат «розкольниками».