Генпрокуратура: Родини героїв «Небесної сотні» погодились на перенесення меморіалу

Дата:
Генпрокуратура: Родини героїв «Небесної сотні» погодились на перенесення меморіалу

U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Flickr

Родини героїв «Небесної сотні» погодилися на те, аби перенести тимчасовий меморіал з центру Києва для проведення експертиз у справі Майдану. Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в ефірі «Громадського».

За його словами, слідчі провели низку необхідних експертиз, але не можуть цього зробити на «п’ятачку», де розташований тимчасовий меморіал. Горбатюк наголосив, що саме на цьому місці було найбільше вбитих та поранених під час Євромайдану.

«З розумінням того, що ця ситуація може викликати резонанс, може викликати обурення, ми отримали згоду від родин «Небесної сотні» [на перенесення меморіалу]», — розповів Горбатюк.

Під час протестів на вулиці Інститутській у Києві наприкінці лютого 2014 року було вбито понад 100 осіб, яких згодом назвали «Небесної сотнею». Частину вулиці, де відбувалися розстріли майданівців, також перейменували на їх честь.

Українська студія New Cave Media «оживила» розстріли та кровопролиття на Майдані в віртуальній реальності .Проект назвали Aftermath VR: Euromaidan.