У поштовій скриньці мільярдера Джорджа Сороса знайшли вибухівку

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У поштовій скриньці мільярдера Джорджа Сороса знайшли вибухівку

Wikipedia

У поштовій скриньці біля будинку американського мільярдера Джорджа Сороса в штаті Нью-Йорк знайшли вибуховий пристрій, повідомляє газета New York Times.

За даними співробітника правоохоронних органів, інцидент стався 22 жовтня поруч з будинком Сороса в окрузі Вестчестер. Поліція отримала дзвінок про підозрілий предмет приблизно о 15:45 за місцевим часом (22:45 за Києвом). Вибухівку виявив працівник маєтку. Він поклав пакет у лісовій місцевості й звернувся до правоохоронців.

Пристрій не спрацював самостійно, його знищили сапери, влаштувавши керований підрив.

Газета називає Сороса давньою мішенню для ультраправих екстремістів. Проте зазначає, що мільйонера не було вдома в момент інциденту. Поліція передала справу ФБР.

Джордж Сорос — американський фінансист угорсько-єврейського походження, меценат, філософ. Прихильник теорії відкритого суспільства і противник «ринкового фундаменталізму». Продовжувач ідей Карла Поппера. Він створив мережу благодійних організацій, відомих як «Фонд Сороса». Член виконавчого комітету International Crisis Group. На 2016 рік його статок оцінювався в $ 24,9 млрд.