«Хашоггі вбили якнайжорстокішим способом». Ердоган зробив заяву в парламенті Туреччини

Дата:
«Хашоггі вбили якнайжорстокішим способом». Ердоган зробив заяву в парламенті Туреччини

MURAT CETINMUHURDAR / Anadolu Agency / Getty Images

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство колумніста The Washington Post Джамаля Хашоггі було спланованою акцією, але звинувачувати кого-небудь поки передчасно. Про це він сказав у вівторок, 23 жовтня, виступаючи на засіданні правлячої партії Туреччини АК.

«Треба дочекатися закінчення цього розслідування. Ми не будемо нікого звинувачувати передчасно. Я подзвонив королю Саудівської Аравії і погодився створити спільну робочу групу, яка розпочала роботу з розслідування вбивства», — зазначив Ердоган.

За його словам, розслідування має очолити Туреччина, а підозрювані у скоєнні вбивства — екстрадовані з території Саудівської Аравії.

Він нагадав, що Ер-Ріяд підтвердив «випадкове вбивство» Хашоггі на території консульства і затримання 18 підозрюваних.

«Король Саудівської Аравії Салман Абдул Азіз підтвердив, що були заарештовані громадяни, повʼязані з убивством, цих громадян підозрювали і наші слідчі служби», — зазначив Ердоган.

За його словами, Туреччина продовжить розслідування, а підозрюваних мають судити в Стамбулі. «На нас лежить міжнародна відповідальність», — додав він.

«Усі докази, які ми виявили, показують, що Хашоггі убили щонайжорстокішим способом. Це результат спланованої операції і багато питань ще належить розглянути», — підкреслив Ердоган.

Президент Туреччини не підтвердив повідомлення про знайдені фрагменти тіла Хашоггі. «Є інформація, що тіло передали якомусь змовнику з Туреччини. Хто цей чоловік? Його треба знайти?», — заявив Ердоган.

Раніше голова політичної партії Vatan (Лівонаціоналістична політична партія Туреччини) Догу Перинчек заявив, що в Туреччині знайшли фрагменти тіла журналіста Джамаля Хашоггі в колодязі, у саду на території резиденції саудівського генконсула.