У Кремлі назвали українців «братським народом» після нових санкцій Путіна

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Кремлі назвали українців «братським народом» після нових санкцій Путіна

Пресслужба президента російської федерації

Кремль може застосувати санкції проти України, але вони не торкнуться українців, які перебувають на території Росії. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

«Путін неодноразово говорив, що ми не вважаємо своїм візаві український народ… Український народ був і залишається братським народом для Росії, за винятком невдалих представників цього народу, які застрягли в націоналістичних та ультранаціоналістичних настроях», — сказав Пєсков.

Він завважив, що санкції проти України можуть стосуватися як економіки держави, так і окремих громадян та юридичних осіб.

За словами премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, санкції, зокрема, передбачатимуть блокування активів українців в Росії і виведення капіталу, повідомляє Інтерфакс. «Мова йде про блокування їхніх активів, які перебувають на території РФ. Тобто про заборону здійснювати з ними будь-які дії », — сказав він.

Крім того, Москва може заборонити поставки низки українських товарів. «Йтиметься про те, щоб заборонити певні категорії товарів, які вироблені на Україні, для того, щоб постачати їх в Російську Федерацію», — додав Медведєв.

Президент Росії Володимир Путін 22 жовтня видав наказ про спеціальні економічні заходи «у звʼязку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації», який набуває чинності з моменту підписання.

Однак поки немає ні переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких будуть застосовуватись санкції, ні списку самих обмежувальних заходів — їх ще має скласти російський уряд.

Як рішення про санкції, так і невизначеність з ними викликали з одного боку здивування, а з іншого — глузування серед користувачів соцмереж.

22 жовтня Україна, Норвегія, Чорногорія та Албанія слідом за Європейським Союзом продовжили персональні санкції проти Росії до 15 березня 2019 року.

Ці обмеження ЄС запровадив через агресію Росії проти України. У вересні Євросоюз продовжив їх на півроку. Санкції стосуються 155 фізичних осіб та 44 організацій. Вони включають заморозку активів та обмеження в пересуванні.