На ескалаторі метро в Римі постраждали українці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Під час аварії на ескалаторі в римському метрополітені постраждали громадяни України, повідомив theБабель заступник директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

«Постраждалі в метро у Римі громадяни України госпіталізовані в одній з місцевих клінік. Отримані травми не становлять загрози життю потерпілих українців», — сказав Кирилич. Він додав, що консульство підтримує контакти з потерпілими та медперсоналом клініки.

Всього в лікарні потрапили 19 осіб. Імена постраждалих українців не назвали.

Увечері 23 жовтня на станції метро Repubblica в Римі сталася аварія на ескалаторі, на якому їхали вболівальники московського футбольного клубу ЦСКА. Фанати приїхали на матч Ліги чемпіонів УЄФА між їхньою командою та місцевою «Ромою».

Вболівальники, спускаючись у метро, співали пісні та стрибали на ескалаторах, деякі з них були нетверезі. У якийсь момент полотно ескалатора почало дуже швидко спускатися вниз, тягнучи за собою людей, а потім так само раптово зупинилося. У результаті виникла тиснява, конструкції ескалатора поламалися, почали зʼявлятися гострі краї, які травмували людей. Станцію метро Repubblica після інциденту закрили.