Ошадбанк вимагає, щоб рідні нардепа Березкіна повернули йому гроші

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Ошадбанк вимагає, щоб рідні нардепа Березкіна повернули йому гроші

Мусієнко Владислав\УНІАН

Ощадбанк намагається повернути кредит, який видавав групі «Креатив», повʼязаній з рідними депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна (група «Воля народу»), йдеться у повідомленні банку.

«Загалом банком подано до судів загальної юрисдикції 23 позовні заяви про стягнення заборгованості з групи компаній «Креатив», а також їх поручителів — судових рішень про стягнення заборгованості», — стверджують у банку. Усього суди зобовʼязали повернути банку за цим кредитом $212,7 млн, €12,7 млн та 255 млн гривень.

Ощадбанк наголошує, що Національне антикорупційне бюро розслідує провадження про заволодіння коштами банку з травня 2016 року і протягом цього часу «банк неодноразово надавав пояснення та відповідні запитувані документи для сприяння слідству».

В фінустанові підкреслюють, що «оголошення підозри працівникам банку є процесуальною дією» і не дає жодних підстав стверджувати, що вони в чомусь винні. «У межах слідства детективи НАБУ отримали висновки незалежних експертів, а саме Державної аудиторської служби України, якими встановлено відсутність порушень з боку банку», — підкреслили в Ощадбанку.

НАБУ підозрює Березкіна в тому, що він організував схему, за якою його рідні і партнери привласнили $2о млн Ощадбанку. У цій справі вже затримані 10 осіб, включно з сином нардепа Максимом. Керівник САП Назар Холодницький підготував подання про зняття недоторканості з депутата.