Вночі: Прем’єр Італії закликав скасувати санкції проти Росії, сотня мігрантів намагалася прорватись до ЄС, а Porsche покарали на десятки мільйонів євро

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Прем’єр Італії закликав скасувати санкції Євросоюзу проти Росії

Пресслужба президента росії

Премʼєр-міністр Італії Джузеппе Конте закликав припинити дію санкцій Євросоюзу щодо Росії та заявив, що налаштований на посилення торгівельної співпраці з Москвою попри санкції. Він уперше після обрання премʼєром приїхав у Москву, де назвав Росію важливим гравцем у світі та запросив президента РФ Володимира Путіна відвідати Італію. Конте заявив, що розкол між ЄС та Росією через роль Москви в подіях в Україні тривав занадто довго, і він хотів би побачити скасування санкцій.

У Ємені через авіаудар загинули щонайменше 16 мирних жителів

У портовому місті Ходейда (Ємен) загинуло щонайменше 16 мирних жителів внаслідок авіаційного удару коаліції на чолі з Саудівською Аравією. Бомби потрапили в завод з пакування овочів. За даними медиків, під час авіаудару ще 12 осіб отримали поранення. Усі жертви були робітниками заводу. Коаліція, очолювана Саудівською Аравією, яка втрутилася у війну в Ємені в 2015 році, чинила часті удари з повітря. Загалом протягом конфлікту загинули більше 10 тисяч осіб.

Близько сотні мігрантів намагалися прорватися через боснійсько-хорватський кордон, є потерпілі

Tony Webster / Flickr

Близько сотні мігрантів з країн Азії та Північної Африки спробували прорвати кордон між Боснією та Хорватією, аби потрапити до Європейського Союзу. Їх зупинили загони поліцейських з обох країн. Правоохоронці застосували кийки та газові балончики, мігранти кидали в них камені. Внаслідок заворушень троє мігрантів, серед них одна жінка, отримали тілесні ушкодження. Двоє хорватських поліцейських також отримали незначні травми. Зіткнення мігрантів з поліцією тривають уже другий день. Загалом щонайменше тисяча мігрантів з країн Азії та Північної Африки дісталися до кордону з Хорватією і періодично намагаються прорвати його.

Суд покарав Porsche на десятки мільйонів євро через дизельний скандал

Pexels

Земельний суд у Штутгарті виніс вердикт щодо скарги інвестора, повʼязаної із дизельним скандалом VW, який контролює автовиробника Porsche. За рішенням суду, автоконцерн надто пізно повідомив фінансовий ринок про наслідки «дизельгейту». Тому один із позивачів, пенсійний фонд одного з міст Великої Британії, має отримати €3,2 млн від холдингу Porsche SE — одного зі значних акціонерів VW. Іншому інвесторові присудили €44 млн. Це не єдині скарги інвесторів проти Porsche та Volkswagen. На думку позивачів, гальмування керівництва компанії щодо повідомлень ринку про ризики скандалу призвело до їхніх втрат через стрибки вартості акцій. Porsche відкидає ці претензії. Очікують, що автоконцерн оскаржуватиме виплату штрафних сум.