«Огидний злочин». Принц Саудівської Аравії вперше прокоментував убивство журналіста Хашоггі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Огидний злочин». Принц Саудівської Аравії вперше прокоментував убивство журналіста Хашоггі

Alberto Pezzali / NurPhoto via Getty Images

Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман уперше прокоментував убивство опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі після того, як його радників звинуватили в причетності до цього злочину.

Виступаючи на конференції для інвесторів у столиці Ер-Ріяд, ібн Салман назвав убивство «огидним злочином», передає «Радіо Свобода».

«Це був дуже, дуже болісний інцидент для всіх саудівців і для всіх на цій планеті. Це було непотрібно», — заявив принц. Він пообіцяв, що причетні до загибелі Хашоггі відповідатимуть перед законом.

Саудівський журналіст і колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня, після того як пішов у генконсульство своєї країни в Стамбулі. Останні роки він критикував владу Саудівської Аравії. За словами президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, у його вбивстві брали участь 18 осіб, розділених на дві команди.

Сполучені Штати розглядають запровадження санкцій у межах «закону Магнітського» щодо Саудівської Аравії в звʼязку з убивством. Розслідування загибелі журналіста вимагають і країни ЄС.

Влада Саудівської Аравії заявила, що Хашоггі загинув у бійці в консульстві королівства в Стамбулі. 18 підданих короля Салмана заарештовані за підозрою в причетності до злочину. Пʼятеро високопосадових радників принца ібн Салмана звільнено.

Голова політичної партії Vatan (Лівонаціоналістична політична партія Туреччини) Догу Перинчек заявив, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі, у саду на території резиденції саудівського генконсула. theБабель зібрав усе, що відомо про скандальне зникнення колумніста The Washington Post.