Ректор КПІ підтвердив, що його дружина має нерухомість у США

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Ректор КПІ підтвердив, що його дружина має нерухомість у США

Євген Спірін / «Бабель»

Ректор Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський підтвердив, що його дружина має нерухомість у Сполучених Штатах Америки. Про це він сказав журналістам у приміщенні КПІ, поблизу якого 25 жовтня мітингують студенти.

«Усі мої статки задекларовані відповідно до законодавства України. Щодо інформації про нерухомість у Сполучених Штатах Америки, вона належить моїй дружині, яка є громадянкою США. Я би хотів, щоб фахівці розглянули цю ситуацію, оскільки є правова колізія, і сподіваюсь, що ця ситуація може дозволити таку правову колізію виправити», — заявив Згуровський.

Він наполягає, що громадяни США, які «ведуть свою незалежну діяльність, не повинні інформувати членів своєї родини».

«Це якраз є та сама ситуація, про що є відповідні документи, які я надам до НАЗК [Національне агентство з питань запобігання корупції], до якого я звернувся на минулому тижні з проханням перевірити мою декларацію», — пояснив ректор КПІ.

Раніше журналісти програми «ЦРУ» заявили, що виявили серйозні порушення в декларації ректора Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайла Згуровського. Начебто ректор одного з найвпливовіших ВНЗ України приховав у своїх деклараціях спільний із сином бізнес у Чорногорії, а також продаж нерухомості та один з будинків дружини у США.