Садовий пообіцяв повернути Саакашвілі громадянство України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Садовий пообіцяв повернути Саакашвілі громадянство України

Мер Львова, лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий на Lviv Security Forum назвав екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі «агентом Росії».

Садовий пояснив, що українські спецслужби за весь час війни змогли знайти лише одного «агента Росії». «Ним «виявився» екс-президент Грузії Саакашвілі, який буцімто готував проросійський переворот», — написав Садовий в Facebook.

Це, за словами мера Львова, демонструє неспроможність влади виявляти і знешкоджувати агентів впливу Кремля в Україні. «І все! Більше нікого, хто працює на Росію, на думку СБУ, немає! Медведчук, Новинський, Вілкул, Рабинович, Бойко. До них питань у влади немає!», — написав Садовий.

Він пояснив, що не вважає Саакашвілі ні агентом Росії, ні ворогом України, а позбавлення його громадянства та вигнаня назвав «приниженням насамперед самої України».

«Михайле Саакашвілі, одним із моїх перших рішень буде повернення тобі законного громадянства України», — резюмував голова «Самопомочі».

У липні 2017 року Саакашвілі позбавили українського громадянства. Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

Київська влада вислала Саакашвілі до Польщі, звідки він прорвався в Україну 10 вересня 2017 року. Після цього українські правоохоронці висунули Саакашвілі звинувачення, що він отримав від бізнесмена Сергія Курченка кошти на організацію протестних акцій в Україні.

12 лютого Саакашвілі затримали в ресторані Києва. Пізніше його повторно вислали до Польщі. Зараз голова партії «Рух нових сил» перебуває в Нідерландах.