Tyden: Найбагатша людина Чехії хоче купити «Челсі» у російського олігарха Абрамовича

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Tyden: Найбагатша людина Чехії хоче купити «Челсі» у російського олігарха Абрамовича

Clive Rose / Getty Images

Бізнесмен Петр Келлнер, найбагатша людина Чехії, може придбати у російського мільярдера Романа Абрамовича лондонський футбольний клуб «Челсі», повідомляє Tyden.cz.

За інформацією видання, бізнесмени досить активно спілкуються, на домашньому стадіоні «Челсі» на «Стемфорд Брідж» у них сусідні віп-ложі. Переговори про купівлю клубу можуть пройти в найближчі дні.

За оцінками британських експертів, вартість «Челсі» може скласти близько £4 млрд ($5,1 млрд), Абрамович щорічно інвестує близько £300 млн ($384 млн). Статки Келлнера оцінюються в $15,5 млрд.

Після того, як у травні в Абрамовича виникли проблеми з продовженням британської інвестиційної візи, в ЗМІ активізувалися чутки про можливість продажу футбольного клубу. У червні ЗМІ писали, що Абрамович може продати клуб найбагатшій людині Великої Британії Джиму Реткліффу. У вересні зʼявилася інформація про те, що придбати «Челсі» хоче співзасновник Microsoft Пол Аллен.

Крім того, ЗМІ писали, що Абрамович готовий продати клуб не дешевше ніж за £3 млрд і вже відхилив пропозицію про купівлю за £2,3 млрд.

У серпні російський мільярдер Алішер Усманов продав 30% акцій англійського футбольного клубу «Арсенал», і тепер Абрамович — єдиний росіянин, який володіє футбольним клубом у Великій Британії.