Клімкін: Черги на українсько-польському кордоні створює Польша

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Клімкін: Черги на українсько-польському кордоні створює Польша

Sebastian Indra / MSZ

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що черги на українсько-польському кордоні створюються з вини польської сторони, повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, Польща неформально скасувала у пунктах пропуску на кордоні з Україною «зелений коридор», який дозволяє автомобілям проїжджати швидше, — і це одна із причин, чому утворюються довгі черги. «Формально нічого не скасовано. Польща створює ситуацію, коли на кордоні утворюються шалені черги. Звичайно, це і на нашій відповідальності, зокрема кількість «євроблях», і ми це знаємо. А що робити з вантажним трафіком, автобусами? Контролем?» — сказав міністр.

Клімкін додав, що механізми контролю на кордоні мають бути уніфіковані, треба створювати більше спільних пунктів митного і прикордонного контролю. «Досягнуто домовленостей між Україною і Польщею про те, що з чотирьох до восьми збільшимо кількість пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Проблема України в тому, що немає під’їзної дороги до пунктів», — додав він.

У пунктах пропуску на кордоні з Польщею регулярно утворюються великі черги, щоб його перетнути, доводиться чекати по кілька годин.