Вночі: «Динамо» в меншості перемогло «Ренн» у Лізі Європи, Google звільнив майже 50 осіб за сексуальні домагання, а у Британії жінкам дозволили служити в усіх родах військ

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«Динамо» в меншості здобуло перемогу над «Ренном» у Лізі Європи

Facebook / FC Dynamo Kyiv

У матчі третього туру групового раунду Ліги Європи «Динамо» перемогло французький «Ренн». Гра киян на виїзді закінчилася з рахунком 2:1. При цьому українська команда забила переможний гол у меншості. Після трьох турів «Динамо» та «Астана» мають по п’ять очок у групі К, «Ренн» — три, чеський «Яблонець» — два.​

За два роки Google звільнив майже 50 працівників за сексуальні домагання

pexels.com

У компанії Google за два роки звільнили 48 осіб, у тому числі 13 топ-менеджерів, за звинуваченнями в сексуальних домаганнях. Головний виконавчий директор корпорації Сундар Пічаї у своєму листі запевнив, що компанія розглядає і розслідує кожну скаргу про неналежну поведінку. Лист став відповіддю на статтю в New York Times, в якій повідомлялося, що розробник операційної системи Android Енді Рубін отримав $90 млн незважаючи на те, що на його адресу були висунуті звинувачення в неналежній поведінці.

У Британії жінкам дозволили служити в усіх родах військ

terimakasih0 / Pixabay

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив, що британські жінки отримають можливість служити в усіх родах військ. За його словами, тепер склад британської армії буде визначатися «не за критеріями статевої належності, а за критеріями здібностей». Він також підкреслив, що це рішення дозволить зробити збройні сили Британії «більш сучасним роботодавцем».

На вручення Сенцову премії Сахарова поїдуть його адвокат і сестра

Антон Наумлюк / RFE/RL

До Європейського парламенту на вручення правозахисної премії «За свободу думки» імені Сахарова українському режисеру, політв’язню Олегу Сенцову запросили його адвоката Дмитра Дінзе та сестру Наталію Каплан. За словами Каплан, грошову премію у розмірі €50 тис., швидше за все, покладуть на банківський рахунок, де вона чекатиме Сенцова, або, за необхідності, передадуть його дітям. Вручення нагороди відбудеться 12 грудня.

Трамп хоче відправити 1000 військових на кордон з Мексикою, щоб зустріти караван мігрантів

John Moore / Getty Images

США можуть закрити південний кордон країни для мігрантів з Латинської Америки та заборонити їм просити притулок у країні. Для цього президент США Дональд Трамп планує видати спеціальний наказ і відправити до кордону близько 1000 солдатів з Національної гвардії. У цьому разі він може задіяти ті ж повноваження, що й у 2017 році, коли встановив заборону на вʼїзд громадянам низки мусульманських країн.