Українські лучники стали кращими на «Іграх нескорених» у Сіднеї. Ще одне «золото» збірна отримала з бігу

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Українські лучники стали кращими на «Іграх нескорених» у Сіднеї. Ще одне «золото» збірна отримала з бігу

Facebook / Invictus Games: Team Ukraine

Українські лучники на «Іграх нескорених» у Сіднеї принесли збірній дві золоті та одну срібну медаль, повідомляється на сторінках Invictus Games: Team Ukraine та Міноборони у Facebook.

Кращими українці стали на змаганнях у командному заліку.

«Це неймовірно! У командному заліку у стрільбі з лука Україна виборола золото (Сергій Шимчак, Мая Москвич та Андрій Усач)», — йдеться у повідомленні.

Крім того, «золото» серед жінок-новачків завоювала Майя Москвич, яка вперше до рук взяла спортивний лук у березні цього року. Срібну медаль у стрільбі з лука здобув Олександр Зозуляк.

Крім того, хороший результат на «Іграх нескорених» показав Богдан Оксентюк. Він приніс збірній України «золото» у забігу на 1500 метрів.

Цьогоріч Україну на змаганнях представляють 14 чоловіків та одна жінка. Українці змагаються у 6 видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе. «Ігри нескорених» триватимуть до 27 жовтня.

Invictus Games («Ігри нескорених») заснував принц Гаррі у 2014 році. Це змагання для військовиків, які отримали інвалідність. Аналогічні змагання — Warrior Games — у США почали проводити з 2010 року. Вони так само включають баскетбол на візках і волейбол сидячи. «Ігри нескорених» підтримує президент США і королева Великої Британії.