Помер актор Микола Караченцов

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Москві помер радянський і російський актор Микола Караченцов, передає ТАСС.

Про смерть артиста повідомив його син. Завтра Миколі Караченцову мало б виповнитися 74 роки. Як пишуть російські ЗМІ, останнім часом актор перебував у дуже тяжкому стані, у нього почали відмовляти нирки. Прощання з Караченцовим відбудеться в понеділок, 29 жовтня, на сцені театру «Ленком».

На початку жовтня актор потрапив до лікарні з двостороннім запаленням легень. Перед цим, у 2017-му, лікарі діагностували в нього рак легень.

Хто такий Микола Караченцов?

Радянський і російський актор театру та кіно. Працював у театрі «Ленком». Знімався в багатьох відомих фільмах, серед яких — «Пригоди Електроніка», «Людина з бульвару Капуцинів», «Юнона та Авось». У 2005 році актор потрапив у серйозну ДТП. Караченцов пролежав у комі 26 днів, йому зробили трепанацію черепа та операцію на мозку. Через це здатність актора говорити так і не відновилася повністю, при цьому актор мляво реагував на навколишнє середовище.

У лютому 2017 року Караченцов знову потрапив в ДТП. За кермом авто була його дружина. Від зіткнення з «Газеллю» машина перекинулася, а актор отримав струс мозку.

Караченцов та Україна

Востаннє російський актор приїздив до України 2014-го року, у розпал Євромайдану. Дружина актора, Людмила Поргіна, пояснила, що він відвідав Києв, щоб поклонитися християнським святиням у Києво-Печерській лаврі. Пізніше Караченцова навіть привезли на Майдан Незалежності.

Через важкий стан актора його позицію представляла дружина. Сама Поргіна активно підтримує політику Путіна та анексію Криму. Дружина актора відзначилася заявами, що в Донецьку «живе 70% росіян», а на Сході України місцеві жителі «їли котів і вмирали від голоду», тому що українські військові нібито не привозили їм продукти харчування.

На її думку, за війною на Донбасі стоїть Америка, яка «диктує свої умови» українській владі. У той же час Росія нібито навпаки підтримує український народ.