Сенцов заповів екранізацію своїх робіт режисерові Євгенії Врадій. Повний текст заповіту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Сенцов заповів екранізацію своїх робіт режисерові Євгенії Врадій. Повний текст заповіту

Український режисер Олег Сенцов заповів екранізацію своїх робіт режисерові Євгенії Врадій, а авторські права та гонорари — своїм дітям, пише «Громадське».

Лист із заповітом виданню передала сестра українського режисера Наталія Каплан.

«Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи при здоровому розумі й твердій памʼяті заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме «Носорог», «Кай», а також написані мною в неволі «Блистательный мир», «Вороны» та « Кристи» моїй соратниці й другому режисерові Євгенії Врадій у якості режисера-постановника. У разі її відмови вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також компанію-виробника цих фільмів.

Правонаступниками, спадкоємцями та одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті я призначаю моїх дітей: Сенцову Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 м. Лабитнангі в присутності та завірено моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18»

Громадське

25 жовтня Сенцову присудили премію Європейського парламенту імені Сахарова. На вручення премії запросили його адвоката Дмитра Дінзе та сестру Наталію Каплан.

За словами Каплан, грошову премію у розмірі €50 тис., швидше за все, покладуть на банківський рахунок, де вона чекатиме Сенцова, або, за необхідності, передадуть його дітям.

Перед цим Каплан заявляла, що Сенцов потрапив до реанімації через вихід із голодування. Сестра режисера додала, що після затяжного голодування є незворотні наслідки для внутрішніх органів.