Овець, які два тижні простояли в Чорноморському порту, утилізують. Тварини можуть бути інфікованими

Дата:
Овець, які два тижні простояли в Чорноморському порту, утилізують. Тварини можуть бути інфікованими

davide ragusa / Unsplash

Близько 300 овець, які два тижні простояли замкнутими у фурі на митниці в порту Чорноморська (Одеська область), утилізують через ризик занесення в Україну інфекційних хвороб. Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

6 жовтня тварини виїхали з України до Туреччини, а 12-го їх повернули назад. Як зазначають у службі, офіційних пояснень від Туреччини про причини таких дій Україна не отримала.

Тварин не можна тримати на території України через загрозу поширення інфекційних хвороб, пояснюють у Держспоживслужбі.

«Відповідно до повідомлень Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), на території Туреччини реєструються спалахи небезпечних хвороб тварин, таких як ящур, віспа овець та інші. В Україні діє заборона на ввезення з Туреччини сприятливих до вказаних захворювань живих тварин, продукції та сировини з них», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 24 жовтня керівник підприємства «Украніскар», якому належить вантаж, Олена Севинч звернулась до відомства з проханням надати дозвіл на утилізацію, а 25 жовтня у Держспоживслужбі дали розпорядження супроводжувати тварин з морського порту у Чорноморську до місця утилізації у Вінницькій області.

Вантаж із 300 живими вівцями майже два тижні перебуває на митниці поблизу Одеси. Близько півсотні з них уже загинули без води та їжі.