Справа про крадіжку $20 млн Ощадбанку: суд заарештував 10 головних підозрюваних

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Справа про крадіжку $20 млн Ощадбанку: суд заарештував 10 головних підозрюваних

Соколовська Інна / УНІАН

Соломʼянський районний суд Києва обрав запобіжний захід для 10 підозрюваних у справі про заволодіння $20 млн кредитних коштів Ощадбанку, повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у Facebook.

«Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави», — зазначив він.

За словами Холодницького, серед арештованих — голова наглядової ради та бенефіціару ПАТ «Креатив Груп» Максим Березкін. Він є сином депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна, який, за версією слідства, є одним із організаторів схеми розкрадання коштів.

Максиму Березкіну призначили заставу в 5 млн грн — як альтернативу триманню під вартою. САП планує оскаржити рішення суду, оскільки наполягала на арешті із заставою у 150 млн грн.

Серед підозрюваних і заступниця голови правління Ощадбанку Ірина Земцова. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Земцова внесла заставу в 7 млн грн через кілька годин після рішення суду 25 жовтня, повідомляє «Українська правда».

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження про заволодіння $20 млн державного банку, організоване депутатом з групи «Воля народу» Станіславом Березкіним.

У НАБУ заявили, що схему організував нардеп, а втілили його близькі родичі та бізнес-партнери. Їх підозрюють у тому, що у вересні 2013—січні 2014 вони привласнили кредит, який видав Ощадбанк, підробивши документи та використовуючи підставних осіб.

У коментарі theБабелю Березкін заявив, що для нього самого стала новиною інформація про кримінальне провадження. «Я не в курсі справи, я поки нічого вам підказати не можу. Стосунку до банку ніякого не маю. Бог його знає, який там банк», — сказав він.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підписав подання на зняття з нардепа Березкіна депутатської недоторканності.