«Укрпошта» погрожує припинити доставку пенсій у села. Тариф на неї не змінюється з 2004 року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія «Укрпошта» погрожує припинити доставку пенсій і закрити 5—7 тисяч відділень у сільській місцевості з 1 січня, якщо тариф на доставку пенсій не підвищать, пишуть «Українські Новини».

За словами гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, компанія розробила і запровадить з 1 листопада антикризовий план, якщо новий тариф не затвердять. «Це означає, що «Укрпошта» буде змушена оптимізувати мережу в селах, яку вибудувала для доставки пенсій. З 1 січня 2019 року не доставляємо пенсії, закриваємо 5—7 тисяч відділень у сільській місцевості, звільняємо частину адміністративного і виробничого персоналу», — сказав він.

За словами Смілянського, ще в листопаді минулого року «Укрпошта» зверталася до Мінінфраструктури, Мінекономіки та Мінсоцполітики з проханням підвищити тариф, який не змінювався з 2004 року.

З 10 вересня «Укрпошта» підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Тарифи на послуги поштового звʼязку підвищуються у два етапи: перший з 10 вересня поточного року, другий — з 1 січня 2019 року.