ОБСЄ прокоментувала слова заступника голови місії Хуга про відсутність доказів присутності Росії на Донбасі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
ОБСЄ прокоментувала слова заступника голови місії Хуга про відсутність доказів присутності Росії на Донбасі

Фото УНІАН

Заява заступника голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співпраці Олександра Хуга в інтервʼю виданню Foreign Policy була некоректно процитованою і згодом її виправили, повідомлено на сторінці ОБСЄ в Facebook.

«Завдання Спеціальної моніторингової місії #ОБСЄ в Україні (СММ) — встановлювати та звітувати про факти. Факти, викладені в наших звітах, говорять самі за себе. Ми, як і раніше, рішуче віддані реалізації мандата СММ задля надання підтримки Україні та сприяння нормалізації ситуації», — заявили в місії.

Раніше видання Foreing Policy опублікувало інтерв’ю із заступником голови СММ ОБСЄ в Україні Олександром Хугом , який 31 жовтня залишає свою посаду. У розмові він сказав, що в місії немає безпосередніх доказів присутності російських військ на Донбасі.

«Якщо питання в тому, що ми бачили на місцях, то ми не бачили прямих доказів», — сказав Хуг , відповідаючи на питання про присутність російських військовослужбовців на Донбасі.

Згодом видання прибрало з інтервʼю цю заяву, пояснюючи тим, що вона «не відображає тієї думки, яку Хуг хотів висловити».