Трамп відправить майже тисячу військових на кордон з Мексикою, куди наближається караван біженців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп планує зміцнити кордон з Мексикою, розмістивши там близько тисячі солдатів Національної гвардії, пише Associated Press.

На кордоні вже розквартировані 2 тисячі службовців Національної гвардії США. Нова партія солдатів буде допомагати біженцям облаштувати намети та тимчасове житло і повинна запобігти їхньому вторгненню на територію Сполучених Штатів. Очікується, що міністр оборони США Джеймс Меттіс підпише відповідний указ увечері 26 жовтня.

Згідно з американським законодавством, біженці з інших країн можуть попросити притулок в США, як тільки вони перетнуть кордон. Саме тому влада намагається не допустити їх на територію Штатів.

Адміністрація Трампа готує спеціальний закон, який може доповнити указ від 2017 року. Він заборонив вʼїзд у країну уродженцям цілого ряду країн. На цей раз до списку можуть потрапити країни Центральної Америки. Сам американський президент вже закликав біженців «повертати назад».

Більшість 7-тисячного пішого «каравану» складають вихідці з Гондурасу. Але там присутні також громадяни Гватемали, Сальвадору та Мексики. Серед біженців чимало жінок, дітей і літніх людей. Вони тікають від економічних проблем у себе на батьківщині.