Замах на Бабченка: щодо організатора вестимуть заочне розслідування

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Замах на Бабченка: щодо організатора вестимуть заочне розслідування

Facebook / Аркадий Бабченко

Суд дозволив Службі безпеки України розпочати спеціальне (заочне) розслідування стосовно Вʼячеслава Пивоварника, якого підозрюють в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, пишуть «Українські новини».

Спершу Пивоварнику повідомили про підозру в підготовці терактів та в державній зраді, але тепер його підозрюють ще й у фінансуванні тероризму та незаконному поводженні зі зброєю (ст. 258-5 і ст. 263 Кримінального кодексу).

За даними СБУ, підозрюваний уже 5 місяців перебуває за межами України. Тому спецслужба попросила суд дозволити заочне розслідування. Він це клопотання задовольнив.

29 травня правоохоронні органи повідомили, що в Києві вбили російського журналіста Аркадія Бабченка. Але вже наступного дня — 30 травня — голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що вбивство інсценували, щоб запобігти замаху, а сам Бабченко вийшов на брифінг.

У межах кримінального провадження затримали директора спільного українсько-німецького підприємства «Шмайсер» Бориса Германа. У вересні його засудили до 4,5 років вʼязниці за замах на Бабченка. Організатором злочину правоохоронці називають Пивоварника, у вересні його оголосили в розшук.