ФБР відомо про 13 листів з бомбами, надісланих Сайоком. Але можуть бути ще

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
ФБР відомо про 13 листів з бомбами, надісланих Сайоком. Але можуть бути ще

Joe Raedle / Getty Images

Підозрюваний у розсилці вибухових пристроїв Сезар Сайок (Cesar Sayoc) надіслав не менше 13 посилок, повідомляє CNN.

«Усього було розіслано 13 посилок з вибуховими пристроями. У кожному з пакетів містилася трубка приблизно 6 дюймів [14,24 см] довжиною, годинник, батарея, дроти і вибуховий матеріал», — повідомив глава ФБР Крістофер Рей. При цьому він допустив, що «якісь посилки зараз у дорозі» і закликав людей проявити пильність. Рей також підкреслив, що в посилках були не муляжі.

Як повідомляє Reuters, уже після того, як стало відомо про затримання Сайока, пакет, схожий на ті, які він розсилав, прийшов в офіс сенатора-демократа Камали Гарріс.

За словами міністра юстиції Джеффа Сешнса, затриманому предʼявлено звинувачення за пʼятьма пунктами, серед яких транспортування вибухівки, відправка вибухівки, загрози екс-президентам та іншим особам. У сукупності затриманому загрожує до 58 років позбавлення волі.

56-річного Сезара Сайока затримали у Флориді в пʼятницю, 26 жовтня. Його вже вісім разів заарештовували за правопорушення, включно з погрозами влаштувати вибух. Посилки з вибухівкою американські політики та відомі люди почали отримувати 23 жовтня.