Вночі: у США знайшли 14-ту посилку з бомбою, наречена Хашоггі відмовилася зустрічатися з Трампом, Ассандж готовий здатися Британії

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

14-ю посилку з бомбою знайшли у США

ФБР виявила 14-ту посилку з вибуховим пристроєм. Її адресатом повинен був стати американський мільярдер Том Стейер, який раніше не раз перераховував кошти на потреби Демократичної партії. Посилку виявили в Каліфорнії. Вважається, що її, як і попередні, надіслав затриманий в пʼятницю у Флориді 56-річний Сезар Сайок.

У Папуа-Новій Гвінеї протестують проти закупівлі Maserati за державні гроші

У Папуа-Новій Гвінеї тисячі людей вийшли на мітинги проти закупівлі державою автомобілів Maserati для обслуговування саміту Азіатсько-Тихоокеанської економічної співпраці (АТЕС). Уряд країни придбав 40 нових автомобілів класу люкс, а саме Maserati Quattroporte і три Bentley. Машини будуть возити чиновників протягом саміту АТЕС. Опозиційних депутатів обурили такі витрати держави і вони оголосили пʼятницю національним днем протесту та закликали весь день бойкотувати роботу. У протесті взяли водії громадського транспорту і працівники аеропорту. Саміт АТЕС має відбутися в Папуа-Новій Гвінеї 17—18 листопада.

ФБР відкрило справу проти Tesla

ФБР і прокуратура штату Сан-Франциско почали кримінальне розслідування проти компанії Tesla. Вони перевіряють, чи не вводила компанія в оману інвесторів про обсяги виробництва нових автомобілів Tesla Model 3. На початку 2017 засновник Tesla Ілон Маск заявляв, що компанія зможе випускати до 5 тисяч автомобілів на тиждень. У липні Маск написав у своєму Twitter, що до кінця року компанія зможе виробляти до 20 тисяч нових седанів на місяць. Проте фактичні цифри відрізнялися. Кримінальне розслідування набрало обертів після врегулювання Ілоном Маском справи з Комісією з цінних паперів США, яка розцінила один з його твітів як спробу ввести інвесторів в оману.

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж готовий здатися британській владі

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж готовий покинути посольство Еквадору в Лондоні під письмові гарантії того, що влада Великої Британії його не екстрадує ні в США, ні в треті країни. За словами адвоката Ассанжа Карлоса Поведу, у Британії йому загрожує до шести місяців вʼязниці. Зараз юристи опрацьовують питання наявності «необхідних гарантій» для Ассанжа про те, що «після винесення вироку він не буде екстрадований у Сполучені Штати».

Наречена Хашоггі відмовилася відвідати Білий дім і зустрітися з Трампом

Наречена убитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі не прийняла запрошення президента США Дональда Трампа відвідати Білий дім. Хатідже Ченгіз вважає, що президент США не був щирий, коли запрошував її на зустріч, а запрошення — це спроба вплинути на громадську думку в США. Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі.