Рецидивіст, конспіролог і прихильник Трампа. Що відомо про людину, яка розсилала бомби в США

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

26 жовтня в США затримали 56-річного Сезара Сайока, його звинувачують у розсилці листів з бомбами. Раніше він кілька разів притягувався до кримінальної відповідальності, пише Vice News.

Рецидивіст з багатою біографією

До вчорашнього затримання Сайока заарештовували не менше 8 разів. Перший раз це відбулося в 1991 році в окрузі Бровард, штат Флорида — його притягували до кримінальної відповідальності за крадіжку, а в 1994 році — заарештовували за звинуваченням у домашньому насильстві. У 2002 році Сайоку дали один рік умовно за загрозу підірвати енергетичну компанію. У 2004 році заарештували за підробку водійських прав. Також він намагався продавати анаболічні стероїди, що в низці штатів поза законом. У 2013 Сайока заарештовували за крадіжку зарядного пристрою, а в 2015 він виніс із супермаркету «Велмарт» товарів на $58.

Він оголошував про банкрутство

У 2009 році будинок Сайока заарештували, а в 2012-му він подав заяву про банкрутство. На той момент його борги склали $21 109, а активи — $4 175. У записці до судового клопотанням повідомляється, що в той час Сайок жив із матірʼю і в нього навіть не було меблів.

Vice News

Сайок працював у стрип-клубах і був діджеєм

У 2014 році в кримінальний суд округу Бровард прийшов лист від чоловіка на імʼя Тоні Валентайн. У ньому він стверджував, що Сезар Сайок працює у сфері розваг як екскурсовод і дорожній менеджер. Крім того, він працював у мережі стрип-клубів Флориди, а пізніше — діджеєм в Ultra gentlemanʼs Club в Вест-Палм-Біч, також у Флориді.

За словами бійця змішаних єдиноборств Мітчелла Чамале, Сайок також працював і в цій сфері, оскільки був пристрасним шанувальником згаданого спорту. Боєць стверджує, що бачився з підозрюваним у розсилці бомб в 2013 році і добре про нього висловлюється. Сайок, за словами Чамале, займався безпекою змагань у Голлівуді.

На своїй сторінці LinkedIn Сайок описав себе як «промоутер, агент із бронювання розваг, підприємець і хореограф». Він також стверджує, що його дід допоміг звільнити Філіппіни від комуністичного режиму і «навчив бойових мистецтв, які використовувалися, щоб допомогти перемогти Комуністичну партію».

Активно підтримував Трампа і любив конспірологію

В обліковому записі Twitter, зареєстрованому на перше і середнє імена Сайока — Cesar Altieri, він часто публікував меми про деяких політиків. Особливу увагу приділяв мільярдерові Джорджу Соросу. Останні його твіти стосувалися Ендрю Гіллума, кандидата від Демократичної партії губернатора Флориди. У його Twitter також були фотографії з мітингів на підтримку Трампа, расистські меми про колишнього президента США Барака Обаму та публікації, повʼязані з теоріями змов.

Twitter / Cesar Altieri

Сайок виявився переконаним прихильником Трампа. У 2016 році він вперше зареєструвався для голосування як республіканець. У соцмережах він постив фото з передвиборних мітингів на підтримку Трампа. Білий фургон, який належить Сайоку, обклеєний зображеннями Трампа, представників Демократичної партії з мішенями на їхніх обличчях та знаком «CNN Sucks».

Сезара Сайока затримали у Флориді в пʼятницю, 26 жовтня. Його вже вісім разів заарештовували за правопорушення, включаючи і погрози влаштувати вибух. Посилки з вибухівкою від нього американські політики та відомі люди почали отримувати 23 жовтня.