Французькій «людині-павуку» заборонили лазити по всіх висотках у Великій Британії

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Французькій «людині-павуку» заборонили лазити по всіх висотках у Великій Британії

Суд Великої Британії заборонив французькому альпіністові Алену Роберу, відомому як «людина-павук», підійматися на висотні будівлі в державі, повідомляє Sky News.

25 жовтня скелелаз за 45 хвилин без страховки виліз на 230-метровий лондонський хмарочос Heron Tower. За цей час поліція перекрила рух навколо будівлі і стежила за тим, щоб біля неї не зібрався натовп. Це значно відволікло правоохоронців та екстрені служби від роботи. Як тільки Робер спустився, його затримали за порушення громадського порядку.

Суд визнав його винним та призначив штраф у розмірі £5 500 (199 604 грн), як компенсацію поліції за доставлені незручності. Крім цього Робера засудили до 20-тижневого увʼязнення, проте з відстрочкою на два роки. По закінченні цього часу покарання можуть скасувати.

Голова суду Едвард Макмуллан вважає, що «людина-павук» своїми діями може спровокувати смерті менш досвідчених колег, які захочуть наслідувати його приклад. А прокурор Малахія Пакенхем вважає, що акція альпініста має рекламний храктер, оскільки на ньому була футболка з логотипом однієї компанії. Те, що це реклама, підтвердила і дружина Робера.

Французький альпініст Ален Робер внесений в Книгу рекордів Гіннесса за підкорення хмарочосів без страховки і спеціального спорядження. Найгучніші його сходження — це найвища будівля у світі Бурдж-Халіфа в Дубаї, Емпайр-стейт-білдінг у Нью-Йорку, будівля МДУ в Москві, Вежі Петронас в Куала-Лумпурі.