Вівці з Чорноморського порту: тварин повезли на «утилізацію», зоозахисники сподіваються врятувати хоча б частину

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Вівці з Чорноморського порту: тварин повезли на «утилізацію», зоозахисники сподіваються врятувати хоча б частину

Синиця Олександр / УНІАН

Овець, які два тижні перебували в порту Чорноморська, вивезли в місто Тульчин Вінницької області, повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Колону з тваринами супроводжують правоохоронці, а також зоозахисники. Останні бояться, що тварин знищать. Вони кілька днів перебували в терміналі порту, де утримували тварин і стверджують, що вночі люди в захисних костюмах намагалися обробити фуру якимись хімікатами, але їх злякали. При цьому власники овець пообіцяли зоозахисникам, що тварин утилізувати не будуть, а «розберуть».

Однак саме в Тульчині розташоване підприємство, на якому Держпродпотребслужба розпорядилася «утилізувати» тварин, оскільки у них можуть бути заразні хвороби.

Через скандал з вівцями Чорноморське відділення поліції відкрило провадження за статтями «порушення ветеринарних правил» і «жорстоке поводження з тваринами» (ст. 251 і 299 Кримінального кодексу).

300 овець компанії «УКРАНІКСКАР» 6 жовтня вивезли з України для експорту в Туреччину. Однак там вантаж не прийняли, і 12 жовтня тварин повернули в Україну. Однак через бюрократичні процедур тварин не випускали з порту, не годували і не поїли. Як мінімум 50 особин загинули.