#MeToo у Великій Британії: бізнесмен платив працівникам мільйони фунтів за мовчання про сексуальні домагання

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
#MeToo у Великій Британії: бізнесмен платив працівникам мільйони фунтів за мовчання про сексуальні домагання

Британський мільярдер Філіп Грін платив працівникам своєї компанії мільйони фунтів за мовчання про сексуальні домагання та знущання над ними, повідомляє The Guardian.

За інформацією видання, як мінімум сім працівниць Arcadia Group Гріна отримували семизначні суми після того, як бізнесмен дозволяв собі неналежні висловлювання та дії, у тому числі сексуального та расистського характеру. За словами джерела, топ-менеджери компанії знали про поведінку Гріна, але в них не вистачало сміливості кинути йому виклик.

Грін, зокрема, дозволяв собі: довгі обійми з жінками на зборах; жарти, в яких він називав жінок «розпусними дівчатами» та пропонував «відшльопати їх по батонах». Іноді мільярдер міг повзти коридором, щоб змусити жінок перестрибувати його; мʼяти їх плечі, нібито щоб заспокоїти; звертався до жінок не на імʼя, а «дорога», «кохана». Грін іноді говорив жінкам, що в них надмірна вага і їм потрібно сісти на дієту, принижував персонал на очах у всього колективу.

У вівторок, 23 жовтня, видання Telegraph опублікувало розслідування, у якому бізнесмена звинуватили в расистських висловлюваннях та сексуальних домаганнях. Однак видання не вказало імʼя цього бізнесмена через заборону. У четвер, 25 жовтня, член Палати Лордів Великої Британії Пітер Хейн заявив, що мова в публікації йшла саме про Філіпа Гріна.