Порошенко за місяць отримав ще 35 мільйонів гривень. Це в два рази більше, ніж він заробив за весь 2017 рік

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Порошенко за місяць отримав ще 35 мільйонів гривень. Це в два рази більше, ніж він заробив за весь 2017 рік

Пресслужба президента України

Петро Порошенко задекларував 34,8 млн грн та збільшив свої доходи з початку року до 125,3 млн грн. Про це свідчать дані в Єдиному реєстрі декларацій.

Президент отримав 28,8 млн доходів від продажу цінних паперів і корпоративних прав та ще 6 млн грн — як дивіденди інвестиційного фонду Prime Assets Capital. З початку року Порошенко отримав від цього фонду 84,7 млн грн.

Крім того, з січня Порошенко отримав 11 млн грн від вкладів у Міжнародному інвестиційному банку і 777 тис. грн доходу від продажу нерухомості. Таким чином, за поточний рік дохід Порошенка вже склав 125,3 млн грн. Це в 7,7 разів більше, ніж за весь 2017 рік (16,3 млн грн).

19 жовтня Антимонопольний комітет дозволив бізнесмену Сергію Тігіпку придбати завод «Кузня на Рибальському», що належить інвестиційному фонду Prime Assets Capital Порошенка. Вартість покупки й терміни закриття угоди сторони не розголошують.

theБабель попросив прес-службу президента прокоментувати, чи повʼязані доходи Порошенко з продажем заводу, але його прес-секретар Святослав Цеголко поки не відповідає на дзвінки та повідомлення.