Нардеп Добродомов вирішив іти у президенти. Без Гриценка

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Нардеп Добродомов вирішив іти у президенти. Без Гриценка

Фото УНІАН

Патрія «Народний контроль» висунула кандидатом у президенти депутата Верховної Ради Дмитра Добродомова. За його кандидатуру проголосували 519 учасників зʼїзду з 520.

Добродомов зазначив, що раніше його партія виступила за обʼєднання демократичних сил і висунення єдиного кандидата на виборах, однак інші учасники переговорів саботували роботу платформи «Народна довіра».

«На жаль, принципи цієї платформи були зруйновані з першого дня, коли Анатолій Гриценко себе відразу оголосив кандидатом у президенти, коли лідери політичних сил — ми їх бачили на цій платформі — вирішили, що їх особисті амбіції важливіші, коли натягнувши маску нових, вони діють старими методами... Платформа не склалася на сьогоднішній день», — сказав нардеп.

У травні партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та «Народний контроль» Добродомова оголосили про створення політичної платформи «Народна довіра», однак повноцінно цю ініціативу так і не реалізували.

Однією з причин стало висунення Гриценка кандидатом у президенти. Крім того, ідею обʼєднання не підтримали інші демократичні партії. Також Добродомов висловлював незгоду з приводу можливого призначення Віктора Балоги головою виборчого штабу Гриценка.

Добродомов раніше вже заявляв, що партія «Народний Контроль» не виключає можливості самостійно йти на парламентські вибори, а також висунути свого кандидата у президенти.

26 жовтня генеральний директор «Комітету виборців України» Олексій Кошель повідомив, що вже 31 політик заявив про намір взяти участь у виборах президента 2019 року. Тобто Добродомов став 32-м.

Виборча кампанія в Україні стартує 31 грудня 2018 року. Вибори президента відбудуться 31 березня 2019 року.