Держаки прапорів, частини огорожі, шматки розбитої сантехніки. У Німеччині футбольні фани побилися з поліцією

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Вболівальники берлінського футбольного клубу «Герта» влаштували бійку на матчі чемпіонату Німеччини проти дортмундської «Боруссії», внаслідок чого постраждали 45 осіб, передає DW.

Заворушення почалися в першому таймі після того, як фанати «Герти» надягли маски (що заборонено на німецьких стадіонах) та запалили піротехніку. Поліція спробувала конфіскувати великий банер, який ображав інших уболівальників. У відповідь ультрас «Герти» атакували правоохоронців, використовуючи держаки від прапорів.

Поліція застосувала проти вболівальників палиці та перцевий аерозоль. У перерві фанати атакували поліцейських під трибунами. У хід пішли виламані туалетні двері, поламана металева огорожа та частини розбитої сантехніки.

За заявою поліції Дортмунда, внаслідок зіткнень поранення отримали 45 осіб, 35 з яких постраждали від сльозогінного газу. Серед потерпілих — пʼятеро працівників поліції. Кількість затриманих учасників бійок не повідомили, але їм усім готують звинувачення. Матч «Боруссія»—«Герта» закінчився з рахунком 2:2.