Китай запустив на орбіту перший у світі космічний банк генів. Вони зберігатимуться майже тисячу років

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Китай запустив на орбіту перший у світі космічний банк генів. Вони зберігатимуться майже тисячу років

pxhere

Китайська компанія Shainghai ManWei Technology вивела на орбіту супутник із першим в історії космічним банком генів, повідомляє China Daily.

В орбітальному сховищі в спеціальних контейнерах містяться гени восьми людей з різних верств суспільства. Сховище DSB-01 зможе їх зберігати в безпеці до 975 років. Супутник вже кілька днів обертається навколо Землі на висоті 950 км.

Китайські дослідники вважають, що в найближчі 400 років Земля може стати непридатною для життя людей через виснаження ресурсів і перенаселення. Цей генобанк запустили, щоб допомогти створити нову людську цивілізацію, яка вже базуватиметься в космосі, на інших планетах.

Раніше головний інженер марсіанського проекту SpaceX Пол Вустер розповів про те, як на Марс будуть висаджуватися перші люди та чим вони займуться. Запуск місії SpaceX на Марс заплановано на 2022 рік. Для цього буде використано надважку багаторазову ракету-носій BFR, робота над якою ще не закінчена. Перша команда будівельників, за планами Ілона Маска, дістанеться до Червоної планети за два роки.