Відсутність електрики та напади паніки: у Румунії стався землетрус, його відчули і в Україні

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

У ніч на 28 жовтня в Румунії стався землетрус силою 5,8 балів, його відгомони відчули в Молдові, Болгарії та Україні, пише WP.

Епіцентр землетрусу був на глибині понад 148 кілометрів у румунських горах Врачна. Він призвів до тимчасового відключення електрики в прилеглих районах, а також до нападів паніки в населення. За словами прес-секретаря служби швидкої допомоги Бухареста Аліси Грасу, десятки мешканців зверталися після землетрусу зі скаргами на загострення паніки.

Проте жертв та руйнувань землетрус не викликав. В Україні підземні поштовхи люди відчували в Одеській області — в Ізмаїлі, Рені, Білгород-Дністровському та самій Одесі. У спільноті Facebook «Ізмаїл сьогодні» досі зʼявляються коментарі про нічні підземні поштовхи. Люди пишуть, що поштовх був о 3:38 ранку. Скаржаться на напади паніки, занепокоєння домашніх тварин і на те, що хиталися меблі.

«Та вперше, чи що? Пора звикнути», «Папуги клітку зносили», «Болград. Теж відчували. Але мої два лабрадори як дрихли, так навіть вусом не поворухнули», «Сама злякалася, а собаки не знали куди подітися, притислися до вхідних дверей. Страшно, а якщо одна?», «Так, 5 поверх добре колохнуло. А найстрашніше, так довго», — написали частина користувачів.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,8 бала стався 26 жовтня поблизу грецького туристичного острова Закінф в Іонічному морі. Зазначено, що землетрус зачепив усю західну Грецію та був дуже відчутним у столиці Афінах, за 280 км від Закінфа.