У Німеччині порушили справи проти 400 екоактивістів, які вимагають не знищувати ліси

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У Німеччині порушили справи проти 400 екоактивістів, які вимагають не знищувати ліси

eberhard grossgasteiger / Unsplash

Поліція західнонімецьких земель Північний Рейн-Вестфалія 27 жовтня порушила справи проти 400 екологічних активістів руху Ende Gelаnde. Про це повідомляє DW.

Прибічники цієї організації вже кілька тижнів протестують проти знищення Гамбахського лісу на заході країни. Його планують частково вирубати для видобутку вугілля енергетичним концерном RWE. Экоактивісти кажуть, що Гамбахський ліс — чи не останній реліктовий ліс Центральної Європи й виступають проти планів вирубати вікові дерева.

У суботу, 27 жовтня, на акції протесту проти вирубки лісу вийшло кілька тисяч осіб в різних регіонах Німеччини. Чотири групи перекрили залізничні шляхи, якими RWE транспортує вугілля. Ще одна група захопила екскаватор та вже добу його утримує. 250 людей намагалися незаконно потрапити на територію вугільної шахти в комуні Інден.

Через ці дії щодо 400 учасників акцій порушили справи, їх обвинувачують у порушенні громадського порядку. Але Ende Gelаnde це не зупиняє — наступного тижня вони планують провести ще кілька акцій.

5 жовтня Вищий адміністративний суд федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія тимчасово заборонив концерну RWE вирубувати дерева неподалік від вугільного розрізу Гамбах, поки не буде прийнято рішення щодо скарги екологічної організації BUND NRW на план роботи буровугільного карʼєра RWE з 2018 по 2020 рік.