Вночі: в Індонезії впав у море літак із майже 190 пасажирами, розвідка Британії знала про плани викрадення Хашоггі, а в Бразилії президентські вибори виграв праворадикал

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Індонезії впав у море пасажирський літак

Пасажирський літак індонезійських авіаліній Lion Air Boeing 737 впав у море в Індонезії. На борту, за різними даними, перебували 189 пасажирів і членів екіпажу, включаючи одну дитину та двох немовлят. Він зник з радарів через 13 хвилин після вильоту. Літак повинен був виконати рейс із Джакарти до міста Панкалпінанг на схід від острова Суматра. Триває пошуково-рятувальна операція. Перед тим як зникнути з радарів, літак запросив повернення в аеропорт Джакарти. Ніяких відомостей про постраждалих або загиблих на борту поки немає, проте в морі знаходять уламки літака та деякі речі, які були в салоні.

У Бразилії на виборах президента переміг кандидат від праворадикальної партії

Wikimedia Commons

На президентських виборах у Бразилії переміг кандидат від праворадикальної «Соціал-ліберальної партії» Жаїр Болсонару. При підрахунку понад 94% голосів він отримав 56% підтримки виборців, у той час як його головний опонент, представник лівої «Робітничої партії» Фернандо Хаддад — 44%. Болсонару виступав з обіцянкою викорінити корупцію та знизити рівень злочинності у Бразилії. Другий тур виборів президента у Бразилії розпочався 28 жовтня, виборчі дільниці відчинились о 8:00 і припинили роботу о 19:00 за місцевим часом.

Daily Express: Британська розвідка знала про плани викрадення журналіста Хашоггі

World Policy Conference WPC / Flickr

Британська розвідка знала про плани викрадення саудівськими спецслужбами журналіста Джамаля Хашоггі. Стверджується, що наказ викрасти Хашоггі було дано в саудитському «королівському колі», проте ким саме, і чи був це принц Мухаммед бен Салман, невідомо. Джерела, наближені до журналіста, стверджують, що він хотів оприлюднити інформацію про застосування Саудівською Аравією хімічної зброї в Ємені. Спецслужби Великої Британії нібито отримали інформацію про спецоперацію проти журналіста у вересні, приблизно за три тижні до 2 жовтня, коли він зник після відвідування консульства в Стамбулі. Інформацію підтвердило виданню високопосадове джерело, уточнивши, що розвідка МІ-6 засікла 1 жовтня початок руху групи, яка брала участь в операції, і просила саудівських колег скасувати операцію, але до їхнього прохання не дослухалися.

На Дніпропетровщині затримали громадянина Росії, який убив 5 людей

У Дніпропетровській області поліція затримала громадянина Росії та його спільників за підозрою у вбивстві пʼятьох людей. Тіла жертв вони закопували на подвір’ї будинку, де мешкали. Правоохоронці поки не знають мотивів злочину.

У Грузії відбудеться другий тур виборів президента

У Грузії на президентських виборах жоден із головних претендентів на пост глави держави не набрав необхідної кількості голосів для перемоги в першому турі. У другий тур виходять з практично рівними результатами: Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія «Грузинська мрія» — 38,6% голосів, і представник опозиційної партії «Єдиний національний рух» Григол Вашадзе — 37,7%.