В Індонезії розбився Boeing 737 з 189 людьми на борту. Що відомо про авіакатастрофу

Дата:
В Індонезії розбився Boeing 737 з 189 людьми на борту. Що відомо про авіакатастрофу

PERTAMINA / HANDOUT / Anadolu Agency / Getty Images

Літак Boeing 737 MAX 8 компанії Lion Air розбився біля узбережжя Індонезії вночі 29 жовтня. Він прямував у популярне туристичне місто Пангкал-Пінанг, неподалік Суматри. На борту літака перебували 189 осіб разом з членами екіпажу.

Що відомо станом на 11:30:

— повітряний рейс Lion Air JT610 втратив звʼязок із наземними диспетчерами через 13 хвилин після зльоту з аеропорту Джакарти;

— перед цим пілот просив дозволу повернутись до аеропорту, але при цьому сигнал про аварійну ситуацію з борту не надходив;

— літак впав у воду приблизно за 15 км від узбережжя, де глибина сягає від 30 до 35 метрів;

— на борту було 189 людей, з них 181 пасажир і 8 членів екіпажу, серед пасажирів були 20 чиновників міністерства фінансів Індонезії;

— у пошуково-рятувальній операції беруть участь 300 людей;

— на місці катастрофи знайшли уламки літака та особисті речі пасажирів;

— за попередніми даними, у аварії ніхто не вижив, пізніше рятувальники повідомили, що знайшли рештки тіл загиблих на місці катастрофи;

— за даними українського МЗС, серед пасажирів та членів екіпажу літака українців не було.

10:30. Рятувальники дістають фрагменти тіл загиблих. Крім цього, вони намагаються знайти основну частину літака.

9:30. МЗС перевіряє, чи є серед загиблих українці.

9:20. Після аварії літака Boeing 737 MAX біля берегів Індонезії ніхто не вижив, заявив представник національного агентства з подолання НС, передає РИА Новости.

9:15. Серед пасажирів літака було 20 співробітників міністерства фінансів Індонезії, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на місцеві ЗМІ.

9:08. Рятувальники за допомогою спеціальної техніки намагаються знайти лайнер біля узбережжя острова Ява. До пошуків літака приєдналася також група дайверів.

08:50. Літак Boeing 737 MAX був визнаний справним, заявила авіакомпанія Lion Air. Лайнеру було всього два місяці. Його виробили у 2018 році, він експлуатувався авіаперевізником з 15 серпня. За даними авіакомпанії, капітан мав близько 6 тис. годин нальоту, другий пілот — більше 5 тис.

8:30. Інформації про те, чи вижив хтось у цій катастрофі, досі немає. Тим часом в Інтернеті зʼявилося відео з місця падіння лайнера, його зняв один з рятувальників. На кадрах видно маслянисту пляму на поверхні моря.

07:46. Виробник літаків Boeing повідомив у Twitter, що йому відомо про авіакатастрофу, і він «уважно стежить за ситуацією.

07: 30. До ймовірного місця падіння вислали кораблі та вертольоти Національного агентства пошуку та порятунку Індонезії. «Мілководдя в цьому районі має середню глибину близько 150 футів. Ми намагаємося пірнути, щоб знайти літак», — сказав очільник агентства Мохаммад Сяугі.

7:00. Через кілька годин після катастрофи в морі були знайдені уламки, включаючи особисті речі та рятувальні жилети.